Дистанційний урок виробничого навчання
від 16.03.2022р.
Тема 5: Приготування страв з м’яса, сільськогосподарської птиці та субпродуктів.
Тема уроку: Приготування страв з
січеної маси.
Приготування люля –
кебаб.
Приготування котлет січених запечених з молочним соусом .
Приготування биточків запечених під та рисом.
Приготування биточки парові.
Підбір соусу, гарніру.
Вимоги до якості. Правила відпуску.
а) навчаюча – навчити учнів готувати та подавати страви з м’яса.
Зміст роботи:
1. Розробити технологічну карту згідно страви, яку будете готувати на три порції!!!!
2. Приготувати посуд і інвентар.
3. Організувати робоче місце
4. Приготувати інгридієнти згідно технологічної карти.
5. Оформити звіт.
6. Зробити висновки.
7. Прибрати робоче місце.
8. Надіслати фото- або відео-звіт майстру в/н в особисті повідомоення в ТЕЛЕГРАМ або в ВАЙБЕР.
Час на виконання роботи - 6 годин
Надсилати фото-, відео-звіти до 15:00 год поточного часу
Вимоги до фото-, відео-звіту включає:
- Фото особисте на робочому місці у спецодягу ( можна селфі, щоб було видно робоче місце);
- Фото послідовності технологічного процесу приготування страви;
- Фото подачі страви з технологічною картою або відео захист приготування страви з послідовністю технологічного процесу приготування страви;
- Особисте фото зі своєю стравою( подають ті, хто не подає відео-звіт)
Хід роботи
Приготувати страву з м'ясної січеної маси на ваш вибір.
( під час виконання роботи дотримуватися правил техніки безпеки та послідовності технологічного процесу.... фіксувати послідовність технологічного процесу на фото аба відео..)
Вимоги до якості. Відпуск
Парові битки з курки з кабачком
Складові
- Філе курячої грудки – 0,4-0,5 кг + –
- Яйця курячі першої категорії – 1 шт. + –
- Яєчні білки – від 2 яєць + –
- Цукіні – 300 г + –
- Цибуля ріпчаста (дрібний) – 1 шт. + –
- Часник сушений – 1 ч.л. + –
- Сіль кухонна – 1/2 ч.л. + –
- Приправа куряча – 1/2 ч.л. + –
Як приготувати курячі битки на пару
Кабачок – овоч дуже соковитий, і з його додаванням кістлявий окорок може стати водянистим, а самі котлетки – развалистой. У традиційної радянської кулінарії на такий випадок додавали в котлети більше яєць.
В цей покроковий рецепт ми також внесли оригінальні корективи, взявши замість 2-х цілих яєць виключно їх білки, що більш корисно.
- Відокремлене від грудної кісточки філе нарізаємо довільними шматочками, не особливо великими, але і дрібнити не варто, все одно блендер перемолоти м’ясо в кашу.
- Цукіні чистимо від шкірки, і якщо кісточки завеликий, то від них позбавляємося. М’якоть перетираємо на середньої тёрочной насадки, присаливаем і залишаємо пускати соки на 5 хвилин.
- Ріпчасту цибулину ріжемо так, як вам зручно, її ми пізніше теж відправимо в блендер разом з курячим м’ясом.
- Тепер беремо об’ємну чашку блендера і завантажуємо в неї м’ясо, цибулю, сухий часник, сіль, приправу і одне ціле яйце. Пробиваємо всі інгредієнти до отримання рівномірної фаршевих маси хвилини дві на максимальній швидкості.
- Тепер перекладаємо підготовлений фарш в миску, туди ж додаємо віджаті від виділеного соку кабачки, з’єднуємо їх активним перемішуванням, періодично відбиваючи фарш об стінки миски.
- У нас залишилися білки. Їх ми з додаванням щіпки солі збиваємо міксером до максимально щільної піни, після чого акуратно лопаткою вводимо до складу фаршу, намагаючись не зруйнувати легкість білків, але максимально ретельно їх перемішавши з основним котлетним складом.
- Фарш готовий, і тепер ми можемо наліпити биточки. Руки змочуємо у воді, відокремлюємо від фаршу невеликий шматочок, трохи менше тенісного м’яча, і скочується його в трохи сплюснутий кульку.
- Сформовані биточки укладаємо в пароварку, і включаємо її на 25 хвилин.
приготування кебаб
Комментариев нет:
Отправить комментарий