суббота, 19 марта 2022 г.

 Дистанційний урок виробничого навчання


від 16.03.2022р.
Тема 5:  Приготування страв з м’яса, сільськогосподарської  птиці та субпродуктів.
Тема уроку:      Приготування страв з січеної маси.

                         Приготування люля – кебаб.

                    Приготування котлет січених запечених з молочним соусом .

                    Приготування биточків запечених під та рисом.

                    Приготування биточки парові.

                    Підбір соусу,  гарніру.

                    Вимоги до якості. Правила відпуску.
            
а) навчаюча –  навчити учнів готувати та подавати страви з м’яса.
Зміст роботи:

1.  Розробити технологічну карту згідно страви, яку будете готувати на три порції!!!!

2.          Приготувати посуд і інвентар.
3.          Організувати робоче місце
4.          Приготувати інгридієнти згідно технологічної карти.
5.          Оформити звіт.
6.          Зробити висновки.
7.          Прибрати робоче місце.
8.         Надіслати фото- або відео-звіт майстру в/н в особисті повідомоення в ТЕЛЕГРАМ або в ВАЙБЕР.

Час на виконання роботи - 6 годин
Надсилати фото-, відео-звіти до 15:00 год поточного часу

Вимоги до фото-, відео-звіту включає:
-          Фото особисте на робочому місці у спецодягу можна селфі, щоб було видно робоче місце);
-         Фото послідовності технологічного процесу приготування страви;
-         Фото подачі страви з технологічною картою або відео захист приготування страви з послідовністю технологічного процесу приготування страви;
-         Особисте фото зі своєю стравою( подають ті, хто не подає відео-звіт)
Хід роботи
Приготувати страву з м'ясної січеної маси на ваш вибір.


( під час виконання роботи дотримуватися правил техніки безпеки та послідовності технологічного процесу.... фіксувати послідовність технологічного процесу на фото аба відео..)
Вимоги до якості. Відпуск


            Парові битки з курки з кабачком

Готуємо биточки з курячого м'яса з кабачками на пару

Складові

  • Філе курячої грудки – 0,4-0,5 кг + –
  • Яйця курячі першої категорії – 1 шт. + –
  • Яєчні білки – від 2 яєць + –
  • Цукіні – 300 г + –
  • Цибуля ріпчаста (дрібний) – 1 шт. + –
  • Часник сушений – 1 ч.л. + –
  • Сіль кухонна – 1/2 ч.л. + –
  • Приправа куряча – 1/2 ч.л. + –

Як приготувати курячі битки на пару

Кабачок – овоч дуже соковитий, і з його додаванням кістлявий окорок може стати водянистим, а самі котлетки – развалистой. У традиційної радянської кулінарії на такий випадок додавали в котлети більше яєць.

В цей покроковий рецепт ми також внесли оригінальні корективи, взявши замість 2-х цілих яєць виключно їх білки, що більш корисно.

  • Відокремлене від грудної кісточки філе нарізаємо довільними шматочками, не особливо великими, але і дрібнити не варто, все одно блендер перемолоти м’ясо в кашу.
  • Цукіні чистимо від шкірки, і якщо кісточки завеликий, то від них позбавляємося. М’якоть перетираємо на середньої тёрочной насадки, присаливаем і залишаємо пускати соки на 5 хвилин.
  • Ріпчасту цибулину ріжемо так, як вам зручно, її ми пізніше теж відправимо в блендер разом з курячим м’ясом.
  • Тепер беремо об’ємну чашку блендера і завантажуємо в неї м’ясо, цибулю, сухий часник, сіль, приправу і одне ціле яйце. Пробиваємо всі інгредієнти до отримання рівномірної фаршевих маси хвилини дві на максимальній швидкості.
  • Тепер перекладаємо підготовлений фарш в миску, туди ж додаємо віджаті від виділеного соку кабачки, з’єднуємо їх активним перемішуванням, періодично відбиваючи фарш об стінки миски.
  • У нас залишилися білки. Їх ми з додаванням щіпки солі збиваємо міксером до максимально щільної піни, після чого акуратно лопаткою вводимо до складу фаршу, намагаючись не зруйнувати легкість білків, але максимально ретельно їх перемішавши з основним котлетним складом.

Як зробити битки з курки на пару

  • Фарш готовий, і тепер ми можемо наліпити биточки. Руки змочуємо у воді, відокремлюємо від фаршу невеликий шматочок, трохи менше тенісного м’яча, і скочується його в трохи сплюснутий кульку.
  • Сформовані биточки укладаємо в пароварку, і включаємо її на 25 хвилин.
приготування кебаб




Комментариев нет:

Отправить комментарий