понедельник, 31 января 2022 г.

  Дистанційний урок виробничого навчання


від 31.01.2022р.
Тема 3:  Приготування страв з овочів.
Тема уроку:                 Приготування картоплі смаженої у фритюрі складної форми                                                                             нарізки.
                                 Приготування картоплі « Герцогиня ».
                                                        Вимоги до якості. Правила відпуску.


а) навчаюча –  навчити учнів готувати та подавати красиво страви з овочів
Зміст роботи:

1.  Розробити технологічну карту згідно страви, яку будете готувати на три порції!!!!

2.          Приготувати посуд і інвентар.
3.          Організувати робоче місце
4.          Приготувати інгридієнти згідно технологічної карти.
5.          Оформити звіт.
6.          Зробити висновки.
7.          Прибрати робоче місце.
8.         Надіслати фото- або відео-звіт майстру в/н в особисті повідомоення в ТЕЛЕГРАМ або в ВАЙБЕР.

Час на виконання роботи - 6 годин
Надсилати фото-, відео-звіти до 15:00 год поточного часу

Вимоги до фото-, відео-звіту включає:
-          Фото особисте на робочому місці у спецодягу можна селфі, щоб було видно робоче місце);
-         Фото послідовності технологічного процесу приготування страви;
-         Фото подачі страви з технологічною картою або відео захист приготування страви з послідовністю технологічного процесу приготування страви;
-         Особисте фото зі своєю стравою( подають ті, хто не подає відео-звіт)
Хід роботи
Приготувати смажену картоплю у фрітюрі або картоплю "Герцогиня", подача страви...


( під час виконання роботи дотримуватися правил техніки безпеки та послідовності технологічного процесу.... фіксувати послідовність технологічного процесу на фото аба відео..)
Вимоги до якості. Відпуск


                    Картопля смажена у фрітюрі

                                                Технологія приготування
Нарізану кубиками, брусочками, соломкою, ча­сточками, стружкою, спіральками сиру картоплю промивають у холодній воді і добре обсушують, кладуть у киплячий жир (температура 170-180 °С) і смажать до утворення рум'яної кірочки. Смажену картоплю виймають шумівкою, кладуть у друшляк для стікання жиру, посипають дрібною сіллю і струшують. Картоплю, нарізану брусочками, часточками, кубиками і смажену у фритюрі, називають кар­топля фрі, а нарізану соломкою — пай. Картоплю пай найчастіше використовують як гарнір до страв з філе курки і дичини або як самостійну страву. її кладуть на тарілку, застелену паперовою сер­веткою, посипають зеленню. Перед подаванням поливають розтопленим марга­рином або маслом.


Картотпля "Герцогиня"
                                                Приготування картоплі "Герцогиня"
Зваріть картоплю в солоній воді. Зробіть пюре, змішайте з тертим сиром і іншими інгредієнтами (1 жовток залиште для змащування). Викладіть масу в кондитерський мішок або шприц з насадкою хризантема. Видавіть квіточки з картоплі на застелене пергаментом деко.





Комментариев нет:

Отправить комментарий